Tænk hvis folk kunne se din største svaghed med det samme i mødtes.

Hvis den ting du er flovest over stod skrevet i panden på dig, hvor alle kunne se det.

Fx. en af disse

De syv dødssynder

Grådighed
Griskhed
Misundelse
Utugt
Dovenskab
Hovmod
Vrede

Sådan er det at være overvægtig. Jeg kan ikke skjule min manglende viljestyrke, hverken når det gælder mad eller motion, det står skrevet i min krop. Man kan prøve at bortforklarer det med gener, uheldigt stofskifte eller mangel på “midlertidigt” overskud, men i det store hele er folk jo ikke i tvivl, jeg spiser for meget og laver for lidt.
Jeg har ikke noget problem med at folk kan se jeg er overvægtig, men jeg har et problem med at folk ikke kan se grunden, ikke at jeg har tænk at bortforklare min vægt med et af de ovenstående årsager. Men der er flere årsager til man bliver overvægtig;
dårlig opdragelse (spisevaner), trøstespisning eller en desideret spiseforstyrelse og mange, mange flere. Men den hyppigeste fællesnævner er  at overvægtige spiser på følelser. Det er her jeg gerne vil have det gjort klart at jeg spiser på gode følelser. Nu kan det her jo godt lyde som en undskyldning for mig selv (og det er det vel til dels også) men jeg spiser fordi jeg er en livsnyder (tænk Buddha og Master Fatman ;-)).

Min største angst er derfor at folk skal  misforstå  min overvægt med at jeg er en der sidder alene og spiser og har ondt af mig selv, for er der noget jeg er bange for at blive betragtet som og noget som kan irriterer mig grænseløst, så er det et offer.

Derfor blev jeg rigtig glad for at se Sofia Manings opråb til kvindelige ofre på hjemmesiden Giv Dig Selv;

“Du har et valg. Altid. Og med valget, og indsigten om det, kommer ansvaret og fraskrivelsen af retten til at være et offer. At være et offer kender vi alle sammen til. Nogle af os har prøvet at være i situationer, hvor vi var 100 % ofre. Fuldt ud. Hele vejen rundt. I årevis befundet os i bunden af hullet. Rodet rundt for kun en gang i mellem at komme op og trække luft et kort øjeblik. Hele livet har været noget møg. Ingenting har virket. Andre af os har været specialister i at være ofre på nogle særligt udvalgte områder. Det kan være, at vi slet ikke har kunnet få ”det der med kærligheden” til at fungere, eller vi har måske mere eller mindre opgivet at ”få styr på økonomien”, vi har brugt hele vores liv på at tilfredsstille alt og alle i en uendelighed uden at tænke på os selv og vores egne behov. Eller vi har spillet mindre end vi er og dermed ikke turde indrømme overfor omverdenen (og os selv), hvad vi i virkeligheden er i standtil her i verden.Når vi befinder os i en ren offerrolle har vi en mere eller mindre stærk følelse af at nogen eller nogetskal komme og redde os. Og samtidigt fortæller vi os selv, at det helt sikkert ikke er vores egen skyld, at vi er havnet i den suppedas, vi er havnet i (det må bestemt være nogen andres). Det kan være en stor og udfordrende gave at komme til bunds i, hvor vi er ofre. Og når vi bliver bevidste, kan vi også mindske tidsrummet, hvor vi befinder os i offerrollen. Der er altså stor forskel på at føle at ”jeg er et offer” til at vide at ”lige nu har en adfærd, der føles offeragtig, men det er ikke, hvem jeg er”. Det er dit valg, hver dag. Og det er egentlig ret enkelt. Du kan hver dag, flere gange om dagen spørge dig selv: vil jeg være et offer eller vil jeg tage ansvar? Det er dit valg. Hver gang.
Kh Sofia”

Jeg bruger selvhjælps værktøjer istedet for slankekurer, for jeg tror at når du bliver bevidst om hvem du er og hvorfor du tænker og handler som du gør, så kan du lave en ændring (Hvilket en kålsuppe kur på 12 dage ikke ændre noget ved, du er stadig den samme bagefter, bare med mere luft i maven!).
GIV DIG SELV er et fantastisk koncept, der gør op med at vi kvinder har det med at glemme os selv og tage os af alle andre. Det vil GIV DIG SELV gerne lave om på. De mener at; “Når du bare giver dig selv lidt mere hver dag – for eksempel tid, opmærksomhed, kærlighed, anerkendelse eller lov til det, du har allermest lyst til lige nu – sker der nemlig store forandringer. Din dag bliver med garanti meget bedre, og du får overskud til at give mere til andre – og det giver faktisk dig en masse igen!”
Læs mere om GIV DIG SELV HER

Så tag ansvar, drop den opslidende offer rolle og brug din energi på noget konstruktivt for dig selv og for andre! Brug din kvindepower og stå ved hvem du er, med eller uden lidt på sidebenene. Og kan du ikke lide den du er, så gør noget ved det, i det store hele kan du kun takke dig selv for det du får.

Så rejs jer kære søstre og stå på egne ben
Lad os gøre op med kvinderollen som svag/offer og vise at kvinder ano 2012 er kvinder med POWER

Kærligst Ditte

 

 

Kommentarer

kommentarer