Sådan får du mest for pengene

Januar er jo stor udsalg måned! Men hvordan for du mest for pengene, samtidigt med noget der passer til din stil og figur? Her får du min guide til hvad, hvor og hvordan du skal shoppe, for at få det optimale ud af dine penge og din figur!!

Udsalgs forberedelser

(Hvordan skal jeg shoppe)

Inden du tager på udsalg, er det en god ide at rydde op i dit klædeskab. På den måde får du dannet dig et overblik over, hvad du har og hvad du mangler, samt gjort plads til det nye  😉

 • Lav en liste over hvad du har og hvad du mangler.

Når vi udsalgs shopper har vi det med, enten at gå efter WOW køb, eller noget der ligner det vi har i forvejen. Wow købene er den der ting, du bare ikke kan leve uden og som ikke ligner noget andet du har. Her er problemet at du derfor ikke har noget at bruge den med, eller at der måske var en årsag til at du ikke har noget lignende – Lige meget hvad årsagen  er, bliver udfaldet at den bliver i skabet. At købe ting der ligner det vi har i forvejen er smart fordi, det så kan indgå på kryds og tværs med din nuværende garderobe. Men det hjælper jo heller ikke at have 10 hvide t-shirts og 10 par jeans. Prøv derfor på at lave en liste over ting, der kunne bruges med din nuværende garderobe, men samtidigt tilføje den noget nyt.

 

 • Sæt dig ind i de kommende tendenser.

Modeverdenen er heldigvis altid på forkant med, hvad der kommer om et halvt- til et helt år. Kig de nye blade igennem og find ud af hvilke af de nye tendenser, du godt kan lide. Så undgår du at have brugt alle dine penge, på den forkerte stilart eller farve. Ved at købe ting der er fremtids sikret, spare du endnu flere penge, fordi du kun behøver supplere og ikke købe helt ny garderobe (mens priserne er højest)

 

 • Lav et moodboard

Når du læser modeblade, så klip de ting og stylinger ud, du godt kan lide. På den måde har du noget der holder dig fast på, hvor det er du vil hen med din stil. Samt gør det nemmere at vide hvad præcis, du skal supplere sin garderobe med. Når du når til udsalget, kan du jo så gå efter nogle af tingende på dit moodboard. Opdater dit moodboard og fjern ting du ikke længere finder spændende, når du så når til udsalget, ved du hvilke ting der var en pludselig forelskelse og hvilke ting der vil holde i længden.

 

 • Hav en strategi

Shopping og ikke mindst udsalgs shopping, er en ekstremsport 😉
Derfor er det en god idé at være forberedt!! Læg en rute med alle dine yndlings shoppesteder og tag højde for café (spise/drikke, tisse og hvile fødder) pause. Så du undgår at blive stresset, irriteret og træt. Sæt de bedste steder først på ruten, så du ikke har brugt alle pengene, det forkerte sted.

 

 • Klæd dig praktisk på

Hav for guds skyld praktiske sko på!! Samt tøj der er nemt at få af og på. Klæd dig efter hvad du er på udkig efter, så du kan prøve tøjet som du ville bruge det. Hvis du er på udkig efter en kjole er det en god idé med strømpebukser og shapewear! Så du ikke står med buler alle vegne og vinter blege ben, i ankelsokker 😉
Du kan også spare rigtig meget tid ved, ikke hele tiden at skulle finde en passende del, til det du skal prøve.

 

Her får du mest for pengene

 (Hvad skal jeg shoppe)

Når du har gjort dig dine forberedelser, ved du hvad du mangler, eller får brug for. Gå så efter klassiske ting, jo mere du får brugt en ting, jo mere får du for pengene.

 • Del din shopping op i kort og langtids investeringer

Når du er på udsalg kan det godt betale sig at købe få men gode ting! Vi bliver hurtigt forblændet af store rabatter og køber ting (vi egentligt ikke har brug for) fordi prisen er lav. Men der skal ikke mange af disse fejlkøb til, før du har brugt 500-1000 kroner, penge der kunne være blevet brugt til at købe drømme tingen. Find derfor ud af om du har brug for billige basis ting, eller en langtidsinvestering. Læg et budget for, hvor meget du må bruge på henholdsvis, kort og langtids investerebare køb.

 

 • Shop efter årstiden

Hver udsalgs periode har sine bedste køb. Her i Januar kan det godt betale sig at købe en frakke, støvler eller en lækker strik. For det første er der mange penge og spare, men du kan også få dobbelt så meget kvalitet og design for pengene! Eftersom der er koldt en stor del af året her i Danmark og en Fashionista ikke gider gå i det samme altid, er det fedt at tilføje en ny frakke, masser af lækkert strik, eller et par fede støvler til samlingen.

 

 • Køb lækkert lingeri/shapewear

Når det kommer til dyrt undertøj, så for man hvad man betaler for! Under udsalget kan du derfor få bedre pasform og kvalitet, men til halv pris. Desuden er undertøjsmoden jo ikke nær så skiftende og en hvid BH kan bruges både sommer og vinter 😉
Få gerne hjælp, så du er sikker på, at BHén er i den rigtige størrelse!

 

 • Find din stil og køb klassisk

Brug det før omtalte moodboard til at finde din stil. Ofte svinger den lidt, med tidens tendenser, men man har altid en stilkerne . Jeg kan godt lide kjoler og pencil skirts, stilmæssigt kan jeg være både klassisk, feminin, minimalistisk og rockchick, alt efter mit humør. Men min stilkerne, er det tøj jeg føler mig godt tilpas i og som klæder min figur. Når du har fundet de “items” der er evige gengangere i din garderobe og som altid redder dig, så har du fundet DINE klassikere! Ting der er DIG, som klæder din krop og som passer sammen med resten af dit tøj. Klassikere er perfekte at investere i på udsalg, fordi du derved garantere at; du vil få det brugt, det klæder din krop, du har noget at bruge det med.

nytellepågaden

 • Køb de kommende tendenser/ musthaves

Har du gjort dit forarbejde med modebladene og tidens tendenser, så ved nu også hvad for ting der kommer og hvad som vil opdatere din garderobe. På den måde kan du være klar på de nye mushaves, istedet for at være løbet tør for penge 😉 Køb gerne de store modemagasiner, der laver Trend bibler, med alt du har brug for at vide!!

 

Mine bud på musthaves du bør investere i

pinkfrakker2

Få lignende med plads til kurver HER og HER

 1. Lang uldfrakke (gerne i lyserød eller grå)
 2. Pencil Skirt MEN til under knæet
 3. Stor/lang vamset cardigan (gerne med stuktur og i natur farver)
 4. Fin blød strik i sarte farver
 5. Lækkert Lingeri/shapewear
 6. Et par knæhøje støvler

 

Hvor skal jeg shoppe

Om du er til live shopping eller netshopping det er helt op til dig 😉
Jeg synes dog at en kombination af disse, giver dig de bedste muligheder. Jeg kan også bedst lide at købe både designer tøj og High street mærker. På den måde kan jeg købe enkelte dyre ting og samtidigt gøre nogle gode fund.

Mine yndlings steder at udsalgs shoppe.


Cos
Deres minimalistiske design, gør det nemt at finde enkle kjoler og lækkert strik! kvaliteten er god og priserne lave. Lad dig ikke slå ud af, at deres størrelser hedder L og 44. Vælger du de bløde materialer, kan de passes op til en 48 😉

By Malene Biger
Min yndlings designer!
Pssst sidst på udsalget kan du få helt op til 70 %)

Magasin du Nord
Magasin er et fantastisk sted at gå på udsalg, da alt er samlet et sted!!Kig gerne i; deres lingeri afdeling, hos Day Birger et Mikkelsen, By Malene Birger, Part Two, Ganni, Designers Remix, samt deres sko og beauty afdeling <3
Også deres egen tøj linje Magasin har flere gode styles, med plads til kurver.

& Other Stories
Her kan du finde fede sko, lækre tasker og enkelte af deres ting går op i størrelsen.
(Læs mit tidligere indlæg om dette nye brand)

ASOS
Et super sted at netshoppe!! Ud over at have mange fede danske mærker, et kæmpe udvalg og en linie kun for kurver, så har de alle de aktuelle tendenser – men til billige penge!!
Jeg fortrækker deres eget label, som går til en str 18/ Eu 46. Her er stilen mere enkel, mod den mere udfordrende stil, i deres linie for kurver.
(Læs mit tidligere indlæg om shoppen her)

Marina Rinaldi
Er du ude efter virkeligt langtids holdbare designs og kvalitet? Så er Marina Rinaldi (på Strøget) stedet! Specielt deres frakker, sko og støvler, er bestemt værd at investere i <3

Boozt.dk
Her finder du masser af nordiske designer mærker som By Malene Birger, Designers Remix, Ganni og mange mange flere! Som ekstra bonus har de også plus size mærker som Violetta, samt luksus designer kollektioner i plussize fra Marina Rinaldi (også den billigere Persona by Marina Rinaldi ) og Ralph Lauren.

 

Håber i kunne bruge min lille guide? Til Diva shopping med plads til kurver 😉
Rigtig god shopping!!

Kærligst Ditte

 

Kommentarer

kommentarer