Kan kurvede kvinder gå i rullekrave?

Det korte svar er ja!

Min strikkjole med rullekrave ( fra sidste  dagens outfit) startede lidt af en debat, på både facebook og i min indbakke! For kan/må kurvede kvinder overhoved gå i rullekrave????
Jeg er derfor endnu engang trukket i rullekraven,  for at bevise at med de rigtige hensyn, kan en kurvet kvinde sagtens rocke en rullekrave! 😉

 

 

 

foto 3 (15)

  Blå strik – Asos 403,86 kr  Fås også i Lyserød, til kun 275,86 kr HER   Jeans – JUNAROSE (tidligere kollektion) find lignende HER)  Pumps – Ellos 349 kr

 

Rullekraver gør ikke noget godt, for en kurvet krop! Eller gør de?

Jeg tog absolut ikke beskederne som en kritik! For i reglen er jeg enig, med mine søde velmenende læsere, der uden tvivl har en pointe!!!!

(jeg har kun vist citaterne fra facebook, da de er fra et offentligt medie og naturligvis ikke nævn nogen navne. Hvis du ikke vil have dit citat vist, skriver du bare til mig)

 

 

Hej søde Ditte, sorry, men jeg er uenig med dig denne gang. Store bryster + tøj op til halsen er bare en no go. Det ødelægger kroppens proportioner og så får man et æble på ben og en lille bitte hoved.

 

Her må jeg også protestere – det er et no go med stramt højhalset kjole/ trøje hvis du er en kurvet pige og især stor barmet – det får en til at syntes meget større og fremhæver de helt forkerte steder …

 

Måske hellere en bådudskæring eller v hals alt efter skulderbredde

 

De har også 100% ret i af der er nogle pasformer og udskæringer, der er mere klædelige end andre, når det kommer til kurver. Men nu skal vi jo ikke kun klæde os, for at se tynde ud ! 😉
Derfor var mit svar også dette;

 

Nu er jeg jo ikke kendt for, at være en der følger reglerne for, hvad man kan og ikke kan – som kurvet 😉  Så længe man vælger en løs rullekrave i halsen, kan en kurvet kvinde sagtens bære looket ( se billeder af kjolen uden frakken, på bloggen) I sidste ende handler det om, at jeg vil gå i det samme som alle andre fashionistaer – Kurver eller ej!!! og jeg synes selv jeg ligner en million i den kjole og det trumfer ALLE regler!!!

 

Ingen regel uden undtagelse

foto 2 (21)

For ja!! Der er rullekraver derude, der vil give dig en tynde krop, ærtehoved og bryster der ligner noget fra en herre tegneserie 😉
Det er fuldstændig rigtigt, at tøj der går op i halsen, kan gøre en både bredere, lavere og kraftigere (en kinder overraskelse af ting du ikke ønsker). Men derfor er der ikke nogen grund til at sige aldrig!!
For med et par gode styling og pasforms tips, kan det faktisk lade sig gøre – At finde en rullekrave der faktisk gør det modsatte 🙂

 

Du skal bare følge et par enkelte tips, når du shopper rullekraver, de kommer her 😉

 

 

Materiale, mønster og pasform

foto 3 (15)

  • Vælg gerne et strik mønster, eller en farvekombination, der henleder opmærksomheden på midten af kroppen. Hvilket er med til, at skabe fokus på barm og talje, samt have en slankende effekt!
  • Vælg gerne en rullekrave i en tyk, men tætsiddende kvalitet, så den følger din figur, uden at vise hver en lille bule 😉 Eller vælg en en meget fintstikket/ åben masket version, med en stram siddende top under.
  • Bruges rullekraven under en cardigan eller læderjakke, vælg da gerne en tyndstrikket rullekrave, eller en uden ærmer.
  • Vælg gerne en rullekrave i kvalitets strik, da syntetiske materialer, (som fx. 100% akryl, ofte giver svedgener (som mørke svedpletter, eller vedvarende svedlugt, efter vask).
  • Er du æbleformet, eller meget lav, vælg da en rullekrave der slutter lige ved skambenet.

 

Underdel til rullekraver

foto 2 (18)

Kombiner gerne din rullekrave med en stram underdel (der giver illusionen af, at det er blusen der er over-size og ikke dig 😉 som skinny jeans, pencilskirts, shorts eller en kort nederdel.
Undtagelsen til denne regel, er brede herrebukser, der giver et trendy og afslappet look. Vælg da nogle der sidder til om hofter og lår og gerne med pressefolder og høje hæle til (der forlænger og slanker).

 

Store bryster og rullekrave

foto 1 (17)

Har du en stor barm, kan en rullekrave godt virke voldsomt! 😉 Vælg derfor gerne enkelte farver og en strik der sidder til, uden at fremhæve for meget. En strik kjole, kan gøre looket mere enkelt og være med til at forlænge/udligne din figur, så barmen ikke har det fulde fokus. Strikken skal følge brystets runding, men ikke side for stramt.

 

 Dobbelthage og rullekrave

foto 1 (18)

En dårlig rulle krave, kan få dig til at se ud som om du ingen hals har, men istedet 17 dobbelthager 😉
Vælg derfor enten en løs foldbar rulle krave, eller en halvrullekrave (som her) der følger din kæbelinje.

Hvor kan jeg finde rullekraver med plads til kurver

Jeg kan anbefale Asos, der har et stort udvalg, hurtig levering  og lave priser!! Jeg bruger en UK 18 i deres strik, hvilket ofte kan passe en str 46/48 og når det kommer til blød strik, nogle gange også en str 50. Og lige nu, har de mega udsalg!! 😉

Der er desværre næsten ingen der laver lækker strik, i store størrelser! Men da strik heldigvis er et gavmildt materiale 😉 kan man ofte finde OG passe,  lækker designer strik  i str xl.

Her kan jeg anbefale

Day Birger et Mikkelsen, By Malene Birger, Cos , Magasin, Part TwoAnd Other Stories  og H&M  (Hvor du også kan prøve strikken i en butik)

Håber du har fået mod på, at prøve krafter med en rullekrave. Også selv om det kræver lidt tålmodighed at finde en der passer (det er ligesom med mænd, man skal gennem et hav af dårlige først, før man finder en god  😉 ) ! Men når man gør, er det det hele værd <3

Kærligst Dittte

Kommentarer

kommentarer