Mindre overflade og mere indhold

Screenshot_20170519-171132

Jeg teesede jo med at der var ved at ske noget, som havde givet mig løst til at skrive om noget andet og mere – men først må jeg nok forklare den personlige proces jeg har været igennem det sidste stykke tid og hvorfor det var nødvendigt for mig at ryste posen og lavet et skift!

Ligesom børn kan tage tigerspring så kan voksne også, og pludselig vågner man op en morgen og opdager man er vokset fra sit eget liv. Det startede med den der murende fornemmelse af at være det forkerte sted, uden helt at vide hvad det rigtige sted så er. En konstant fornemmelse af mellemfornøjethed uden rigtig at kunne sætte en finger på hvorfor. Mit livs rammer føltes som en gammel stram ham og jeg blev nød til at krænge den af, for at give plads til mit nye jeg. Og lige nu er jeg præcis som et dyr efter hamskifte, blød og sårbar, indtil jeg finder mig helt tilrette i den nye mig og min skal den hærder igen

En stor del af mit arbejde som blogger og stylist består jo i at få ting til at se godt ud. Og man kan jo ikke komme uden om at både mode og blogger branchen er en kende overfladisk! 😉
Jeg har kunne mærke at jeg var ved at blive revet med af en branche, hvor det for mange (ikke alle, jeg har mange skønne kollegaer!) gælder om at lave luft kasteller og sælge drømme, og hvor udseende og liv skal have damebladenes lyserøde skær.
Jeg kunne mærke at jeg begyndte at lægge større og større press på mig selv når det kom til at dele outfits og selfies, fordi jeg ikke synes de var nær så gode som andres, eller taget i den helt rigtige modeblogger instagram stil. Pludselig var jeg bare ikke pæn nok, mit tøj ikke fedt nok og mit liv bare ikke nok til at dele. Jeg havde ikke lyst til at dele på hverken blog eller sociale medier fordi intet føltes godt nok! Jeg gik hele tiden og arbejde på billeder og blogindlæg, bare for at droppe dem igen halvvejs og blev mere og mere presset over det spildte arbejde og ikke at kunne lave det jeg lever af. Jeg var blevet så forhippet på at bygge mig selv op som “influencer”/blogger og være med blandt de bedste, at mit fokus var skiftet fra hvad der føles godt, til hvad der så godt ud. Alt var blevet marketingstrategier og branding med et mål for øje, frem for den oprigtige glæde ved at dele og lysten til at inspirere. Jeg var blevet en del af den lyserøde dameblads verden, der med sine glansbilleder, kun har til hensigt at få os til at ville være noget andet og købe mere. Hvordan var jeg blevet en del af det, jeg startede med at være et modstykke til?
Den overfladiske verden har det desværre med at tale til de mere uklædelige dele af min personlighed, jeg kan nemlig være frygteligt forfængelig, selvoptaget og arrogant. Så gik det op for mig hvad det hele bunder i og hvorfor!

Jeg kunne som den lille dreng i kejserens nye klæder, pludselig se igennem det hele  – og med rædsel se at jeg er Kejseren!

Når man som jeg er vokset op med en grundfølelse af at være forkert/ ikke at være god nok, så kan det ikke undgå at påvirke en som person. Du kan måske selv kende eller huske den der ensomme sugende mavefornemmelse fra folkeskolen, fornemmelsen af at være udenfor og uden værdi? Det både at føle mig anderledes og helt fysisk skille mig ud, har helt sikkert påvirket mit selvværd. Og selv om jeg har masser af selvtillid, så kan jeg godt se at min hang til opmærksomhed og materielle goder, jo nok bunder i usikkerhed og mindreværd. Jeg vil så gerne være “noget” ud ad til, for at bevise at jeg har værdi. Fordi det værste i verden er fornemmelsen af at være usynlig, eller uden værdiløs. Det sidste stykke tid har den der tomme mavefornemmelse sneget sig ind på mig igen, fordi det at arbejde i mode/blogger/kendis verdenen, ikke kan undgås engang imellem at føles som at være tilbage i folkeskolens popularitetkonkurrence.
Jeg har prøvet alt for hårdt på at bygge et glansbillede op af mig selv, som den fancy fashionista, jeg som akavet stor kluntet teenager drømte om at være. Når jeg på mit værelse sirligt klippede billeder ud af 80’ernes supermodeller og i al hemmelighed fantaserede om hvordan det mon ville være at være smuk og succesfuld.
Jeg kan godt se nu hvor jeg er blevet mere voksen, at jeg jo stadig bare prøver på at være den jeg drømte om at være som barn – og det er jeg da til dels også! Men jeg har været så forhippet på at holde den falske virkelighed oppe og pyntet mig med lånte fjer, i frygten for at måtte gå fra påfugl – tilbage til gråspurv.
Men jo mere man prøver på at blive lykkelig ved at hente beskæftigelse udefra, jo mere vokser behovet for beskæftigelse og hullet inden i. Derfor bliver jeg nød til at gøre noget andet og finde ind til de ægte værdier der gør mig glad helt ned i maven, frem for de overfladiske.

Jeg måtte ud af hamsterhjulet

Derfor har jeg fået lyst til at skrive om mere end bare tøj og udseende (men bare rolig det vil der stadig være masser af på bloggen, fordi det også er mig – bare ikke hele mig 😉 ), nemlig om de tanker  jeg gør mig om livet, og de erfaringer jeg kommer frem til. Om det at være mor, men faktisk mest komme tilbage til at dele de ting der gør mig glad og forhåbentligt være med til at inspirere jer til at have fokus på alle de gode ting i livet – og ikke kun dem du kan købe dig til 😉

Jeg er 100% ikke den eneste hvis travle hverdag og overfladiske liv, har givet en lyst til at gå helt i den modsatte grøft, smide Ipaden ud og begynde at sylte. Det er jo ikke for sjov at vi alle ser programmer som Bonderøven og Søren Ryge dokumentaren Far og Mor og Børn. Mens vi drømmer om også at droppe materialisme ræset og skære alt det overflødige fra, fokusere på de ægte værdier i livet og være sammen med dem vi elsker.
Jeg har kunne se hvordan den digitale verden påvirker mit selvbillede og stjæler min tid og nærvær, specielt i forhold til mine børn!! Derfor skulle der ske noget, jeg blev nød til at handle på den der grundlæggende misfornøjethed, ryste posen og skabe nye rammer. Komme ned i gear, mærke efter og finde ud af hvad der har ægte værdi for mig og gør mig oprigtigt glad.

Derfor er den store hemmelige ting som har givet mig lysten til at skrive og dele tilbage at jeg ikke kun har rykket mig psykisk men også helt fysisk – vi er nemlig flyttet!!!

Vi er flyttet ind i drømme boligen

20170518_072408

Nu ændre det jo ikke det helt store at flytte (aben flytter jo oftest med) men vores nye bolig er lidt ud over det sædvanlige og så understreger den det skift jeg havde brug for at lave i mit liv, Jeg er nemlig blevet slots Frue! Ahhh ikke helt, vi er flyttet ind i en af de gamle forpagter boliger til Jægerspris slot, sådan en murstensvilla fra 1800 og grønlangkål, med køkkenhave, bålplads og parkudsigt <3

20170502_111953
Ej men selv modsiger jeg ikke mig selv her tænker du måske; er det nu ikke bare endnu mere glansbillede og bo med udsigt til slot og en en park som forhave? Jo det giver unægteligt nogle flere muligheder til instagram (som du måske allerede har opdaget HER 😉
Men jeg er nu engang sådan indrettet, at jeg bliver glad af at se på pæne ting og naturen (jeg er Tyr hvis du skulle være i tvivl 😉 )! Jeg havde brug for noget modvægt til mit hektiske arbejdsliv, en base med ro, masser af plads og natur omkring mig, et hjem der føles som hjemme, men vigtigst af alt et sted med nærvær og nedsat tempo – hvor jeg kan slippe verden uden for og være sammen med dem jeg elsker – hvilket er det der lader mig op.

Jeg glæder mig SÅ meget til at dele mine små glimt af hverdags lykke (for det er jo trods alt hverdag der er mest af), med indlæg om familieliv, opskrifter med ting fra haven, diy projekter og så er der jo også liiiiige et kæmpe hus der skal indrettes. Jeg håber at jeg ved at dele de ting der gør mig glad, kan give dig lyst til at finde (og gøre) de ting der gør dig glad helt ned i maven.

Screenshot_20170519-163847
– Og lige nu er det for mig sengetøj der tørre i solen, fuglefløjt, mine drenge der leger i naturen, og det at lave mad fra egen avl.

Kærligst Ditte

Kommentarer

kommentarer