Retningslinjer for bloggen

 

Affiliate links

Jeg er med i affiliate marketing programmer, hvor jeg får en lille kommision, når produkter bliver købt via links fra min blog. Det koster selvfølgelig ikke noget ekstra for dig! Men når du klikker på de links og køber noget,  hjælper DU med at holde bloggen kørende. Jeg linker kun til ting, jeg synes er relevante og i bloggens ånd.

 

Sponsorerede indlæg

At et indlæg er sponsoreret betyder at produktet er en gave fra pågældende brand. Eller at jeg har modtaget en eller anden form for betaling, for at skrive indlægget. Selv om et indlæg er sponsoreret,  vil jeg altid give udtryk for min egen uforbeholdne mening (hvilket er et kriterie jeg opstiller, før jeg modtager sponsorater). Jeg modtager kun sponsorater, der er i tråd med bloggen. Du vil altid tydeligt kunne se om et indlæg er sponsoreret eller en gave.

 

Ambassadør aftaler

Nogle brands har jeg indgået et desideret samarbejde med, hvor jeg markeds føre deres brands på bloggen. Her drejer det sig om brands eller produkter, jeg selv 100% kan stå inde for at anbefale. Ofte drejer disse samarbejder sig om at jeg udbreder kendskabet til deres brand, samt bære deres tøj.

Pt. har jeg en ambassadør kontrakt med Zizzi

 

Billeder

Alle billeder er som udgangspunkt taget af mig, ved mindre andet er angivet. Låner du billeder fra min blog, forventer jeg, at du synligt kreditere mig.

 

God tone på bloggen

Hvis du på bloggen udviser en adfærd, der ikke er forlignelig, med bloggens positive ånd, vil du blive blokeret. Det være gentagende negative eller fjendtlige  kommentarer, samt dårlig opførsel over for bloggens andre brugere.

 

 

Er det at snyde sine læsere – når blogging bliver business?

Hvordan fungere blogging

Informations samfundet, har udviklet os til, ikke at tro på alt vi høre, samt selv at indsamle og fortolke vores informationer. Derfor er blogging så populært fordi du selv kan vælge en virkelig (og for dig identificerbar person) til at give dig de informationer, ydelser eller inspiration du ønsker. Bloggerne bliver derfor brugt som en videreudvikling af markedsføring, frem for den trykte reklame. Vi bliver så bombaderet med oplysninger og valg, at det ikke længere er nok at nå kundernes opmærksomhed med dit budskab, du skal også skabe en relation og tilhørsforhold til kunden.
Med de mange nye købsmuligheder, er vi som forbrugere begyndt at købe via vores netværk. Altså spørge vores netværk om anbefalinger, eller oplevelser (tjek bare dine venners status opdateringer). Hvilket udmunder i, at vi køber hos dem vi kender. Eller hos dem, som dem vi kender, kender
Derfor er bloggerne med til at skabe tillid, samt en gensidig  relation mellem bruger og brand ( se bare hvor nemt vi på de sociale medier, kan følge og interagere,  med de brands vi kan lide)
Det er en vigtig del at forstå hvordan blogging fungere og hvorfor, før man kan tage stilling,  til en bloggers troværdighed. For jo der er mange bloggere der KUN blogger for at få ting og for at tjene penge og som skriver om ALT og for ALLE, der vil betale dem. Disse bloggere synes jeg dog er hurtige at spotte og på længere sigt, udvasker de deres egen troværdighed og derigennem deres egen forretning. For kerneværdien som blogger, er vores troværdighed/ægtheden som menneske (frem for reklamer og magasiner) samt den unikke tilhørs relation, mellem blogger og læser.

Det vi i virkeligheden sælger som bloggerer er vores personlighed, oplevelser og erfaringer. Vi er online “venner” der giver dig den information og  inspiration du specifikt søger.

Derfor er det også super vigtigt, at vi som bloggere er ægte og personlige (på godt og ondt), hvis vi vil beholde vores læsere. Derfor er jeg meget opmærksom på, kun at skrive om ting jeg selv kan stå inde for, også selv om der er en økonomisk gevinst. jeg skriver derfor  KUN om de ting jeg synes der høre til på bloggen, altså ting jeg ville skrive om alligevel. Jeg takker nej til rigtig mange ting og tilbud, fordi jeg ikke synes de passer ind på bloggen, eller i min personlige stil.

Jeg har en uddannelse i sociale medier og online markedsføring og ser blogging som en profession. Jeg ved at den værdi bloggen giver de brands jeg skriver om, langt overstier den løn, jeg får for det. Derfor synes jeg kun at det er rimeligt, at jeg får penge for mit arbejde, som jo yder læserne en (for dem gratis) ydelse og laver markedsføring/penge til de omhandlende brands!

 

Man kan ikke købe min mening!

Om jeg tjener penge på et indlæg eller ej, gør ingen forskel, Jeg skriver KUN om de ting jeg kan lide og som jeg synes passer ind på bloggen. Du kan ikke købe dig til en positivomtale på min blog, hvilket er en klar aftale jeg har med alle mine affiliate aftaler, sponsorater og ambassadør aftaler!

jeg har på det sidste fået et par negative  kommentarer og læsere der er sprunget fra bloggen. Fordi de synes affiliate var utroværdigt, eller at jeg vildledte mine læsere, for egen økonomisk vinding .
Jeg elsker mine læsere og er ude mærket klar over, at uden jer var jeg intet!!! Når det nu er sagt, så vil jeg hellere miste lidt utilfredse læsere og istedet kunne give mine børn mad på bordet. End at have en ukommerciel blog og ikke tjene en øre, på mit hårde arbejde!

Hvis du ikke kan lide lugten i bageriet….

Hvis du synes affiliate og sponsor aftaler er utroværdigt, så følger du jo bare blogs uden! Blogverden er et  stort “tag selv bord” af muligheder. Så i stedet for at blive negativ over, at en blogger ikke lige gør tingene som du vil have, så find en der gør!!
Jeg har stor respekt for dem, som vil køre deres blogs helt uden at tjene penge på den. Men det er jo også folk der har et job ved siden af. Til gengæld har de ofte heller ikke så meget tid, at bruge på bloggen. Jeg har gjort  min hobby og passion til mit arbejde og så har jeg altså brug for, at blive betalt for det – det hedder iværksætteri 😉

Hvis du gerne vil have lækre giveaways, fede rabatkoder og en blogger der har tid til at skrive (fordi bloggen er hendes arbejde)! Så er  affiliate links, sponsorater og reklamer, altså sådan det er!!!

Og i sidste ende er en blog altså et personligt univers, der afspejler bloggeren. Hvis man prøver at være noget man ikke er (eller ikke kan ståinde for) for at gøre alle sine læsere glade, ender man med at gøre ingen glade .
Derfor skal bloggen først og fremmest give mening for mig!  For hvis jeg ikke gør de ting jeg føler for, bliver bloggen bare en sur pligt. Og ikke et sted der forhåbentligt, skulle være givende, for både blogger og læsere <3

Kommentarer

kommentarer