Guide til køb af ny kørestol

Alle kan ende i en situation, hvor en kørestol er et nødvendigt hjælpemiddel til at komme igennem dagligdagen. Herunder finder du en guide, som du kan følge, når du skal købe en ny kørestol.

Uanset om du skal bruge en kørestol midlertidigt, eller der er tale om en mere permanent løsning, er det nødvendigt, at du køber en god kørestol. Du bør dog ikke ofre helt så mange penge på den, hvis du blot skal bruge den i et par måneder, som hvis det er en, der er essentiel for, at du kan komme rundt i lang tid.

Der er mange årsager til, at man ender i kørestol – du kan enten have en kronisk sygdom eller tilstand, som begrænser førligheden helt eller delvist, eller der kan være tale om en operation eller skade, som gør, at du skal i kørestol midlertidigt. Det er vigtigt, at du vælger en kørestol, som passer til dig, din krop og dit generelle behov, hvis du vil være sikker på, at du får det så nemt som muligt, når du skal rundt i hjemmet og udenfor døren.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber kørestol?

Når du køber en ny kørestol, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Alle kender til kørestole, men de færreste er klar over, hvor mange forskellige funktioner de rent faktisk kan have. Der er utroligt mange egenskaber du skal være opmærksom på, når du vælger den, der egner sig bedst til netop dig.

Du skal eksempelvis være opmærksom på, hvor let den skal være, om den skal være bred eller smal, og hvor mange indstillingsmuligheder du vil have i den. Hvis armlæn og benstøtter skal kunne justeres, skal du vælge en kørestol, hvor netop dét er muligt. Du kan finde et stort udvalg af kørestole her.

Skal jeg vælge en manuel eller elektrisk udgave?

Lige så vel, som du skal tage stilling til komforten, når du skal købe en kørestol, skal du tage stilling til, hvorvidt du ønsker en manuel eller en elektrisk kørestol. Der findes mange forskellige udgaver, og i sidste ende er det op til dig at vælge den, der egner sig bedst til dit behov.

Hvis du ønsker, at du ikke skal være afhængig af, at andre skubber dig rundt, eller du ikke ønsker selv at skulle skubbe kørestolen ved håndkraft, er det en god idé at vælge en kørestol, som er elektrisk. Vælger du den elektriske udgave, kan du komme frem og tilbage, uden der er nogen, der skal hjælpe dig, og også uden du selv skal gøre noget for det andet end at betjene kørestolen. Det er nemt og bekvemt, omend det er et dyrere valg end en manuel.

Skriv en kommentar