Varmeregningen behøver slet ikke at være så dyr

Hvis varmeregningen hver måned overstiger dine forventninger, er det et tydeligt tegn på, at du bør energioptimere dit hjem. Det kan du gøre på flere måder, og det behøver slet ikke at være så dyr en investering, som det måske lyder som. 

Der er meget du kan gøre, hvis du vil spare penge på varmeregningen. Bor du i et hus af ældre dato, kan det naturligvis godt betale sig at investere i mere gennemgribende energioptimeringer, da det ofte ikke er det, der har været fokus på i forbindelse med opførelsen af huset.

Bor du derimod i et hus af nyere dato, er det ikke sikkert, at du behøver at gå så drastisk til værk. I stedet kan mindre justeringer gøre det, selvom du naturligvis altid skal være opmærksom på, at der er udgifter forbundet med at energioptimere.

Skift din nuværende varmekilde ud

I mange tilfælde kan det være en god idé at skifte din nuværende varmekilde ud med en nyere. Det kan være, at du på nuværende tidspunkt bruger elvarme eller et oliefyr, men det er ikke ligefrem en energibesparende eller billig varmekilde.

I stedet bør du skifte din nuværende varmekilde ud med eksempelvis et pillefyr, der er blandt de mest klimavenlige alternativer til den gængse varmekilde. Der findes mere energivenlige løsninger – eksempelvis en varmepumpe – men et pillefyr er en god og billig løsning.

Et pillefyr fungerer ved, at det kører på træpiller. Hvis du er i tvivl om, hvad det er, kan du læse mere om det ved at klikke her: https://hesselagerenergi.dk/. Det er samtidig en CO2-neutral kilde til varme, hvilket naturligvis også har sine fordele.

Luft kun ud to gange om dagen

Hvis du vil spare på varmen – og dermed også bruge færre penge på din varmeregning – er det vigtigt, at du ikke lufter ud mere end to gange om dagen. Det gør sig naturligvis udelukkende gældende, når det er koldt udenfor, og du på baggrund heraf har tændt for radiatoren.

Når du lufter ud, slipper du nemlig samtidig varmen ud, hvilket betyder, at du brugere mere varme end højest nødvendigt. I stedet bør du lufte ud i fem minutter og morgenen og fem minutter om aftenen.

Du bør samtidig være klar over, at det er vigtigt, du laver gennemtræk, når du lufter ud. Hvis ikke du gør det, er det ikke al luften i rummet, der bliver skiftet ud, hvorfor det ikke har den effekt, du sigter efter.

Når du lufter ud to gange om dagen, er du sikker på, at der er god luftcirkulation i hjemmet, hvilket skaber et bedre indeklima. Af samme årsag er det ikke nødvendigt, at du har åbent vindue i løbet af dagen, da det ikke har nogen effekt – andet end at varmen fosser ud af vinduerne, hvilket kan mærkes på varmeregningen.

Skriv en kommentar