3 tips til en hverdag med god klima-samvittighed

Du behøver ikke at ændre det helt store i dine hverdag for at få en renere klima-samvittighed. Her får du 3 simple tips, der nemt kan inddrages i dine daglige vaner – og som gør en forskel

#1: Kør mindre bil

I Danmark er der i løbet af de seneste par år kommet flere biler på vejene. En almindelig bil udleder store mængder Co2, hvilket gør den til en af de største klimasyndere på jorden – og hvor meget har du egentlig brug for din bil i hverdagen? 

En almindelig bil udleder store mængder Co2, og i takt med at der kommer flere og flere biler på vejene, er bilen en af de største klimasyndere på jorden – også i Danmark. Stil dig selv spørgsmålet: “Hvor meget har jeg behov for min bil i hverdagen?”

Har du eksempelvis ikke langt til arbejde, kan du i stedet for at tage bilen hoppe på den tohjulede og trampe i pedalerne. Det er både godt for klimaet, din kondition og koncentrationsevne. Benyt kun din bil når det er nødvendigt.

#2: Shop miljø- og klimabevidst

Gå efter de naturlige materialer, såsom uld, hør og silke, når dit klædeskab trænger til at blive frisket op. De syntetiske materialer, akryl, nylon og polyester indeholder mikrofibre, der  bidrager til den stigende mængde plast i havet, særligt når det vaskes.

Shop derfor grønt, miljøvenligt og klimabevidst. Mange af de store modehuse har fået øjnene op for tøjproduktionens bidrag til udledning af Co2, hvorfor de nu laver bæredygtigt tøj med tanke på miljøet. 

Det er langt fra alle, der har råd til at købe tøj ved de store modegiganter, og heldigvis er mange af de mindre butikker også kommet med på den bæredygtige trend. Du kan eksempelvis shoppe økologisk og bæredygtigt tøj fra Grobund til overkommelige priser. 

#3: Omlæg madvaner

For at få en mere klimavenlig hverdag, bør du kigge på din kost. Ved at have et par kødfrie dage på skemaet, kan du være med til at mindske Co2-udledningen. Kød, særligt oksekød udleder store mængder Co2 per kilo når det produceres. 

Dertil er det en god idé at handle lokalt og fra dansk producenter, da det sparer transporttiden fra udlandet. Det allerbedste du kan gøre er at handle lokalt efter årstidens frugt, grønt og kød.

Stop madspild kampagner ses også overalt i dagligvarebutikker, på restauranter, via apps og mange andre steder. Benyt dig af disse i det omfang du kan og skån miljø og klima for en masse spildt Co2. 

Skriv en kommentar